Fluidr
about   tools   help   Y   Q   a         b   n   l
User / Jordi Sureda / Casa Pastors
Jordi Sureda / 495 items
La Casa Pastors és un palau del segle XVIII edificat sobre les muralles romanes de Girona i la fortificació medieval que s’hi va aixecar al damunt. Els Pastors, una família de militars i aristòcrates originària de Torroella de Montgrí, van ser els propietaris de la casa durant la major part del segle XIX. A continuació va ser adquirida per l’industrial Cristòfol Grober, que el 1906 la va permutar amb l’Ajuntament de Girona.

El 1959 va ser cedida al Ministeri de Justícia, que la va habilitar com a seu de l’Audiència Provincial des del 1973 fins al 2013. Actualment l’Ajuntament de Girona està treballant en el projecte per reformar-la i convertir-la en la seu d’un nou museu d’art modern i contemporani per a la ciutat.
------------------------------------------------------------------------------------------
The Casa Pastors is an 18th century palace built on the Roman walls of Girona and the medieval fortification that stood next to them. The Pastors, a family of military men and aristocrats originally from Torroella de Montgrí, owned the house during most of the 19th century. It was later acquired by the industrialist Cristòfol Grober, who in 1906 exchanged it with the City Council of Girona.

In 1959 it was ceded to the Ministry of Justice, which used it as the seat of the Provincial Court from 1973 to 2013. Currently the City Council of Girona is working on the project to renovate it and turn it into the home of a new museum of modern and contemporary art for the city.

Thank you to all for your visits!

Popularity
  • Views: 6227
  • Comments: 57
  • Favorites: 505
Dates
  • Taken: Jan 12, 2023
  • Uploaded: Jan 17, 2023
  • Updated: Jan 31, 2023