Fluidr
about   tools   help   Y   Q   a         b   n   l
User / blondinrikard / Köp först, testa sedan
Blondinrikard Fröberg / 41,196 items
Wastetrafik gör det igen.

Det spännande här är att de köper in nya kortläsare för 10 000 000 kronor. De kostar 7850 kronor styck så det blir drygt 1100 stycken nya läsare.

www.vasttrafik.se/Aktuellt/Nyhetsarkiv/Nu-testar-vi-en-ny...

Efter inköpet, inleder de testning av läsarna. Man undrar vad de gör med 1100 läsare om testerna säger att de är lika dåliga som eller sämre än nuvarande läsare.

www.vasttrafik.se/Aktuellt/Nyhetsarkiv/Nu-testar-vi-en-ny...

För den som inte minns så är detta tredje generationen läsare de köper in för sitt nya system. Först de blå läsarna, som inte klarade av att man åker flera personer på ett kort. Sedan köpte de in ett antal gula läsare som klarar av att man åker t ex två vuxna och två barn (för den som kan memorera sekvensen tryckningar V-V-S-S-K).

Nu var tydligen inte de gula tillräckligt bra heller så man köper in tryckkänsliga skärmar. Säga vad man vill om de gula och blå läsarna, men det var teoretiskt möjligt att känna av dem med fingrarna (om man memorerat i vilken ordning knapparna satt vill säga, naturligtvis finns ingen utskjutande förklarande text på knapparna). Blir svårt att läsa taktilt från en slät skärm.

Undrar vad hela kalaset med nya systemet är uppe i nu, vad gäller totalkostnad (i förhållande till gratis subventionerad kollektivtrafik).
Popularity
  • Views: 211
  • Comments: 0
  • Favorites: 0
Dates
  • Taken: Jul 26, 2011
  • Uploaded: Jul 26, 2011
  • Updated: Feb 25, 2013